Synkronoi puhelimesi ja tietokoneesi: työskentele fiksummin!

June 26, 2020

Vuonna 2020 teknologia on hyvin suuressa roolissa elämässämme. Sitä löytyy jopa jääkaapeistamme ja televisioistamme, mutta ehkäpä kaksi tärkeintä laitetta ovat puhelin ja tietokone. Kummatkin laitteet ovat yhtä tärkeitä, mutta niitä yleensä käytetään eri tavoilla. Puhelin soveltuu hyvin yleensä viihdekäyttöön, kun taas tietokoneella tehdään yleensä työjuttuja.

Koska kumpaakin käytetään yleensä erikseen, on monelta jäänyt huomaamatta, että ne toimivat hyvin myös yhdessä. Yhdistämällä puhelimesi ja tietokoneesi voit esimerkiksi työskennellä tehokkaammin. Esimerkiksi synkronoimalla puhelimen ja tietokoneen tiedostot jonkin pilvipalvelun kautta, voit aloittaa työt tietokoneella ja jatkaa niitä myöhemmin puhelimella. Tässä artikkelissa on lisää vinkkejä puhelimen ja tietokoneen yhdistämiseen sekä fyysisesti että langattomasti.

Puhelimen ja tietokoneen yhdistäminen fyysisesti

Varmaankin se helpoin ja perinteisin tapa yhdistää puhelin ja tietokone on fyysisesti, esimerkiksi USB-kaapelin välityksellä. Jos sinulla ei ole iPhoneen sopivaa kaapelia, napsauta tätä tarkemmin ja löydät suuren valikoiman erilaisia iPhone-tarvikkeita. Fyysinen yhdistäminen kaapelilla sopii hyvin esimerkiksi kuvien siirtämiseen puhelimelta tietokoneelle. Hyvälaatuisella kaapelilla se onnistuu helposti ja nopeasti. Esimerkiksi (Ylen Digitreeneistä löytyy selkeä opas kuvien siirtämiseen puhelimelta tietokoneelle. Tämä toimii toiseenkin suuntaan, eli voit ladata kuvia tai tiedostoja myös tietokoneelta puhelimelle. Fyysisestä yhteydestä puhelimen ja tietokoneen välillä on hyötyä myös, jos haluat esimerkiksi ladata virtaa puhelimeesi tietokoneestasi. Yhdistä vain puhelin tietokoneeseesi ja saat virtaa samaan aikaan, kun pidät kännykkääsi tietokoneen vieressä.

Puhelimen ja tietokoneen yhdistäminen pilvipalveluiden kautta

Vaikka puhelimen ja tietokoneen yhdistäminen fyysisesti, esimerkiksi USB-kaapelilla, on helppoa, ei se sovellu kaikkiin tilanteisiin. Puhelimen ja tietokoneen yhdistäminen fyysisesti nimittäin soveltuu usein tilanteisiin, joissa sitä tarvitaan vain sillä hetkellä, esimerkiksi valokuvia siirrettäessä. Sen sijaan langaton, jatkuva yhteys puhelimen ja tietokoneen välillä on kätevämpi, mutta myös nopeampi tapa synkronoida laitteet. Esimerkiksi Google Drive on ilmainen ja erittäin kätevä pilvipalvelu, joka synkronoi tiedostosi automaattisesti. Näin voit esimerkiksi aloittaa projektisi tietokoneella ja myöhemmin jatkaa sitä puhelimella. Myös kuvien ja tiedostojen jakaminen onnistuu helposti. Tiedostojen lisäksi selaimen käyttönsä voi jakaa laitteiden välillä helposti Google-tilin kautta. Myös viihdekäyttö onnistuu, sillä puhelimen videoita voi katsoa tietokoneen ruudulta samassa WiFi-yhteydessä.