Löytää suosituimmat uudet ilmiöt Internetissä?

August 19, 2014

Internet mahdollistaa paljon aikaisempaa helpommin uusien ilmiöiden ja juttujen leviämisen ihmisten kesken. Hyvänä esimerkkinä tästä vaikka suositut videoklipit, jotka keräävät YouTubessa lyhyessä ajassa miljoonia katselukertoja.

Tai vaikkapa tämän vuoden yksi muotisanoista “Selfie” – itsestä otettu valokuva, joka ladataan nettiin. Jos uusi ilmiö, olkoon se sitten jokin uutisjuttu tai -artikkeli, fiktiivinen tarina, urbaani legenda, suosittu video tai muoti-ilmiö alkaa nopeasti leviämään Internetissä, sitä kutsutaan englannin kielessä nimellä “Viral Story”. Goes viral – leviää kuin tauti. On eräänlainen mysteeri, miksi jotkin asiat alkavat saada välittömästi suosiota ja toiset eivät.

Mutta sosiaalisella medialla on asiassa varmasti merkittävä osuutensa. Kun jokin asia on monien ihmisten mielestä niin hauska, että on ”pakko tykätä”, niin se saa nopeasti näkyvyyttä Facebookissa ja Twitterissä.

Nämä palvelut ovat varmasti myös avain uusien juttujen löytämiseen Internetistä. Esimerkiksi Facebookissa ja Twitterissä löydät helposti seuraamiesi henkilöiden päivityksistä uusia ilmiöitä ja linkkejä vaikka YouTube-videoihin.

Toinen paikka, missä törmäät nopeasti uusiin suosion kohteisiin, on sisältöpalvelujen kuten esim. YouTuben, Spotifyn ja Soundcloudin etusivut, sillä niissä on usein listattuna sen hetken suosituimmat nimet. Sisältöpalveluissa on myös valmiina napit, joista omaa suosikkivideota voi helposti jakaa sosiaalisessa mediassa.